Önismeret


11Bármilyen témával is foglalkozom a coaching keretein belül, egy közös faktor mindig van bennük: az önismeret mélyítése. 
Anélkül, hogy tudnánk, kik is vagyunk valójában, milyen vágyakkal, igényekkel, értékrenddel rendelkezünk, nagyon nehéz boldognak lenni. 

Tulajdonképpen akár business, akár life coachingról van szó, a mélyén mindig az önismeret áll. Tudni, mire vagy képes, tudni, mi az, amire Te magad vágysz és mi az, ami felé csak a megfelelési vágy hajt. Ha fel merjük vállalni Önmagunkat, óriási lépést tettünk előre. Ahhoz, hogy megtaláljuk a hivatást, ami boldoggá tesz, tudnunk kell, egyáltalán kik vagyunk, mire vágyunk, milyen képességeink, milyen erőforrásaink vannak. De ismernünk kell magunkat ahhoz is, hogy megfelelő társat találjunk, vagy épp úgy döntsünk, hogy egyedül akarunk élni. 

Az önismeret fejlesztése önmagában is lehet a coaching ülések célja, de még ha a cél más is, gyakorlatilag nincs olyan téma, amelyhez ne az önismereten át vezetne az út. Ezen az úton vállalom nagy örömmel a kísérő szerepét, ha megtisztelsz a bizalmaddal.