(Pár)Kapcsolataink

oroszlános háttérSok párkapcsolat megy tönkre pusztán azért, mert a pár elbeszél egymás mellett, vagy csak nem ismerik önmagukat, a saját igényeiket, és azt gondolják, a megoldás a változásra a szakításban rejlik. De ugyanígy nehéz a kapcsolatépítés addig, amíg nem vagyunk összhangban önmagunkkal, amíg egy képet akarunk „eladni” és nem önmagunkhoz keresünk illő társat. Sokszor csak annyi a gond az ismerkedési szakaszban, hogy a társra vágyó egy vetített képhez illő társat keres, aki nem tud, nem is lehet valódi társ, hiszen a vetített képhez illik, nem ahhoz, aki társat keres.

Nem állítom, hogy mindenki, akinek kellő önismerete van, társat talál, de látom, hogy az önismereti út sokszor óhatatlanul is előidéz egy ,,váratlan” sikeres párválasztást – öröm számomra, hogy sokszor lehetek ennek a folyamatnak a kísérője.

Párkapcsolati nehézségek esetén különösen jó módszernek tartom unnameda rendszertábla-állítást, (amit ma már, végzett LEGO® Serious Play® facilitátorként sokszor LEGO-val váltok ki) melynek során megjelenítünk helyzeteket, személyeket, rendszereket, amelyek ily módon új megvilágításba kerülnek. Sokszor klisékben gondolkodunk, pedig a megoldás nem mindig ott van, ahol keressük. Párkapcsolatok terén is érvényes, amit általában vallok. Hiszem, hogy mindenki tudja a saját megoldását, az én dolgom az, hogy segítsek felszínre hozni.